Hlavní obsah

Výstavba kanalizace v Oslavanech míří do finále, pak dojde na opravu komunikací

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co bude v Oslavanech s komunikacemi po výstavbě kanalizace? Budou z nich znovu silnice, nebo obvyklý letitý tankodrom?

Článek

Takovou otázku si klade také řada oslavanských občanů. Odpověděl na ni starosta města Vít Aldorf na veřejném zasedání zastupitelům i přítomným občanům.

„Daná akce (výstavba nové kanalizace - pozn. aut.) jde do své závěrečné fáze a upravovány budou povrchy dotčených komunikací po uložení kanalizace a vodovodů. Dodavatel stavby má za povinnost provést pouze opravy komunikací v rozsahu zapravení komunikací nad rýhou včetně přesahu potřebného pro spojení stávajícího a nového povrchu," řekl starosta.

"Z důvodu částečného nebo celkového poškození povrchů komunikací způsobených při provádění stavby bude na své náklady hradit dodavatel stavby toto: u komunikací, které byly před zahájením stavby v dobrém stavu, ponese dodavatel náklady v plné výši, u komunikací, které byly před započetím stavby částečně poškozeny, ponese dodavatel náklady ve výši 50 % a investor zbývajících 50 %. Na základě uzavřené Smlouvy o vzájemných vztazích při realizaci daného projektu, se město Oslavany zavázalo uhradit ze svých prostředků, nad rámec příspěvku, veškeré vyčíslené mimořádné náklady. Přesný rozsah výše mimořádných nákladů na opravu komunikací bude znám na přelomu března a dubna,“ informoval starosta.

Zastupitelstvo Oslavan schválilo na svém zasedání model financování oprav komunikací v Oslavanech a Padochově, dotčených v rámci investiční akce Zlepšení kvality vod v řekách Jihlava a Svratka nad nádrží Nové Mlýny. Financování nepřesáhne částku šest miliónů korun bez DPH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám