Hlavní obsah

Výstava vláčků a modelů se chystá v Dobrušce

Novinky, Ivana Karlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modeláři z České Skalice zvou všechny obdivovatele modelových vláčků na výstavu, která se koná o víkendu 29. února a 1. března v prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické v Dobrušce.

Foto: Ivana Karlíčková

Modulová železnice TT, v délce 40m

Článek

Modelářské centrum spolu se svými přáteli z celého Královéhradecka bude celou sobotu a neděli jezdit s vlakovými soupravami nejen na modulové železnici, ale i na modelových kolejištích v měřítku N, TT a HO.

Těšit se lze na modulové kolejiště ovládané tablety a chytrými telefony, které napodobuje reálný provoz skutečné železnice. Po dlouhém zimním období modeláři zpříjemní návštěvníkům víkend pohodovou atmosférou asistovaných jízd na modulové železnici.

Díky vstřícnému přístupu vedení školy SPŠel-it v Dobrušce je to již 4. ročník výstavy vláčků právě v prostorách školy. Do Dobrušky o víkendu zavítají modeláři sdružující se v modelářském kroužku v České Skalici.

Výstava v Dobrušce ale nebude jen o vláčcích, návštěvníky potěší velká expozice papírových modelů hradů a zámků. Přesné zmenšené modely mnohých českých památek rozpozná mnohý návštěvník. Ve školních třídách si vedle papírových modelů prohlédnete další modelová kolejiště různých měřítek a velikostí.

Chodbami školy se bude prohánět 8 dlouhých vlakových souprav s celkem 120 vagóny, některé lokomotivy se pochlubí zvukovými efekty skutečných vlaků. Výpravčí ve třech nádražích jsou vybaveni nejen klasickou výpravkou, píšťalkou a červenou čepicí, ale i počítačem pro digitální ovládání vlakových souprav na trati. Vlakové soupravy na trati řídí pomocí tabletu nebo chytrého telefonu přímo děti z modelářského kroužku, které návštěvníkům rády pomohou s řízením digitálního vlaku.

Návštěvníky potěší tradiční modelářské workshopy pro malé i velké. Modelářské dílničky budou tematicky zaměřeny na přicházející jaro. Návštěvníci si budou moci prohlédnout a koupit nejen krásné háčkované velikonoční dekorace, ale i potřeby pro velikonoční pečení. Samozřejmě na výstavě nebude chybět koutek s potřebami a materiály nejen pro železniční modeláře.

Reklama

Výběr článků

Načítám