Hlavní obsah

Výstava ukáže nejlepší snímky z fotografické soutěže Pražské stromy

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V knihkupectví Academia na Václavském náměstí v Praze začne v neděli 1. dubna výstava na téma Pražské stromy, jež představí vítězné fotografie stejnojmenné soutěže, kterou uspořádal web prazskestromy.cz.

Foto: koláž - Aleš Rudl

Soubor vybraných obrázků z fotografické soutěže. Který snímek zvítězil, bude známo při vyhlášení výsledků 1. dubna v 16 hodin v knihkupectví Academia.

Článek

Literární kavárna v knihkupectví Academia a její přilehlé prostory budou patřit celý měsíc duben nejlepším snímkům uplynulé soutěže pro amatérské fotografy. Tématem klání byly stromy rostoucí na území Prahy, ať už památné či jinak pozoruhodné nebo zajímavé.

Soutěžící poslali téměř 200 fotografií, a proto porota při hodnocení neměla vůbec snadný úkol. Zasílané obrázky byly opravdu rozmanité a každý účastník soutěže se k tématu postavil po svém. „Moje fotografické snímky vznikly u příležitosti mých víkendových toulek do lůna matky přírody,“ připsala do průvodního dopisu účastnice soutěže Ivana Kryllová.

Výstavu soutěžních snímků doplní informace a zajímavosti o památných stromech Prahy. Například přímo v prostorách kavárny budou umístěny doporučené cyklistické trasy po památných stromech Prahy, které sklidily velký úspěch na březnové výstavě v Botanické zahradě v Troji. Připravena bude i velká nástěnná mapa s přehledem všech 197 pražských velikánů. Návštěvníci výstavy jednoduše nasbírají mnoho inspirací, kam vyrazit za probouzející se přírodou a přitom si nenáročně zasportovat.

Výstava je přístupná během otevírací doby knihkupectví, až do konce měsíce dubna. Její zahájení proběhne v neděli 1. dubna v 16 hodin současně s vyhlášením výsledků fotografické soutěže. Třiceti pěti autorům vítězných snímků, kteří již byli na slavnostní vyhlášení pozváni budou předány hodnotné ceny od řady sponzorů, kterým tímto patří veliký dík.        

Výstava se koná v rámci narozeninového měsíce internetových stránek www.prazskestromy.cz, které v dubnu oslaví druhý rok svého působení. Za uplynulou dobu prošly velkým rozvojem a ze stránek, jež původně vznikly během tvorby diplomové práce, se stal web, který se vyvinul v průvodce po památných stromech Prahy se stabilní čtenářskou základnou a řadou obdivovatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám