Hlavní obsah

Výstava rekvizit a kostýmů ze seriálu Arabela bude k vidění v uničovské Šatlavě

Novinky, Jaroslav Franc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uničovské muzeum vězeňství Šatlava ani o prázdninách nezahálí. Pro malé i velké návštěvníky připravilo jedinečnou výstavu Arabela, kde si návštěvníci mohou prohlédnout rekvizity a kostýmy ze stejnojmenného legendárního seriálu.

Foto: Jaroslav Franc

Šatlava - informační kiosek

Článek

Snad každý zná dnes již legendární seriál Arabela i jeho pokračování Arabela se vrací. Prostřednictvím výstavy, která se koná v prostorách muzea vězeňství Šatlava v Uničově, se mohou návštěvníci seznámit s historií vzniku tohoto seriálu, s jednotlivými postavami, herci, kteří je ztvárnili, a také s rekvizitami, které si každý z nás určitě ze seriálu pamatuje.

Jen namátkou - putování Arabelou vás provede jednotlivými pohádkami, ať je to Červená Karkulka, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Šípková Růženka či Sněhurka. Nechybí tu samozřejmě ani samotná královská rodina v čele s Arabelou a Xenií. Vše zpovzdálí sleduje Rumburak a Fantomas. Pro děti je zde připraven pohádkový kvíz s tajenkou a výtvarné dílny.

Součástí výstavy je i možnost vyzkoušet si jednotlivé kostýmy a projít si v nich nejen samotnou výstavu, ale také prostory bývalého městského vězení - šatlavy. Zájemci se zde mohou díky interaktivním kioskům v dřívějších celách seznámit s dějinami soudnictví, tortury a jednotlivými druhy mučicích nástrojů.

Výstava Arabela začíná 1. července a potrvá až do 28. srpna. Otevírací doba je každý den, vyjma pondělí, od 10.00 do 17.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám