Hlavní obsah

Výročí postavení fary si v Chrástu připomenou s Davidem Vávrou

Novinky, Karel Šimr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 16. a 17. dubna členové a přátelé evangelického sboru v Chrástu u Plzně společně oslaví programem pro všechny generace 60 let zdejší fary.

Foto: Karel Šimr

Evangelická fara v Chrástu

Článek

Oslavy začnou v sobotu 16. dubna po 14. hodině na faře a přilehlé zahradě. Od 15 hodin zahraje Jakub Šmucr a kapela Zdivočelé pletivo a od 17 hodin pronese architekt a herec David Vávra (Šumná města, divadlo Sklep) přednášku na téma Duchovní stavby.

Děti mohou mezitím vybudovat kostel, který v Chrástu zatím schází. Za historií sboru a fary se budou moci příchozí ohlédnout na fotografiích. Mohou si také prohlédnout výstavu snímků a veršů místní knihovnice Evelíny s názvem Kostel jako inspirace.

Chybět nebude ani občerstvení v podobě točeného piva, pochoutek z grilu, nabídky Café Herajtovna nebo ochutnávek tradiční korejské kuchyně, které připraví dívky z partnerské Presbyterní církve Jižní Koreje. K zakoupení budou též rozmanité výrobky uživatelů služeb Denního stacionáře Človíček Diakonie Západ.

V neděli 17. dubna od 9,30 oslavy vyvrcholí bohoslužbami, při nichž bude kázat Daniel Matějka, který byl farářem sboru v 70. letech minulého století.

Samostatný Farní sbor Českobratrské církve evangelické vznikl v Chrástu 1. března 1948 a nově postavený sborový dům byl slavnostně vysvěcen dne 15. dubna 1956. V letech 2011 - 2013 prošel sborový dům kompletní rekonstrukcí a v rámci projektu Živá fara zde bylo vybudováno víceúčelové centrum setkávání, sloužící široké veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám