Hlavní obsah

Vyhlídková věž v Kraslicích bude opět otevřena pro veřejnost

Novinky, Mikuláš Zoubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po stavebních úpravách bude v sobotu 24. září opět otevřena vyhlídková věž u Evangelického kostela v Kraslicích

Foto: Mikuláš Zoubek

Pohled z věže do vnitrozemí

Článek

Evangelický kostel v Kraslicích byl postaven před 100 lety. Jeho autorem je světoznámý německý architekt Otto Barthning, jemuž stojí v Evropě na 150 kostelů, převážná většina z nich je v Německu. V České republice stojí 5 kostelů od tohoto architekta.

Ten kraslický je umístěn na Domácím vrchu nad centrem města a jeho součástí je i vyhlídková věž. V jeho těsné blízkosti jsou Městské sady, které byly obnoveny asi před 10 lety a kde se konají různé hudební slavnosti. Město Kraslice je proslaveno výrobou hudebních nástrojů a leží blízko hraničního přechodu do Německa.

V uplynulém roce proběhly na kostele a věži stavebně-technické úpravy a v sobotu 24. září odpoledne bude věž opět otevřena pro širokou veřejnost. Stane se tak během tzv. Svatováclavských slavností, které každoročně pořádá v Kraslicích v přilehlých sadech dechová skupina Horalka. Srdečně zveme širokou veřejnost, vstupné na věž je dobrovolné.

V dalších měsících a letech bude věž přístupná pro veřejnost zpravidla jen během konání nějaké veřejné akce v Městských sadech. V případě zájmu je však možno domluvit návštěvu věže i jindy - zájemci se mohou zeptat česky nebo německy na telefonním čísle 352 696 085.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám