Hlavní obsah

Vyděračský syn si z rodičů udělal sluhy, matku i fyzicky napadl

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze spáchání trestného činu vydírání je podezřelý čtyřiatřicetiletý muž z Domašova nad Bystřicí. Ze svých rodičů několik měsíců pod pohrůžkou násilí tahal peníze a také si od nich nechal posluhovat. Policisté ho vykázali z jejich společného domu. Muži hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Nezdárný syn vydíral své rodiče ve věku 63 a 67 let nejméně půl roku. "Pod opakovanými výhrůžkami násilím, fyzickou likvidací a vypálením domu je nutil, aby mu dávali peníze na obživu a posluhovali mu. Neštítil se ani fyzického napadení matky. Oba poškození z obavy o svůj život proto vše oznámili na policii," konstatovala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté během vyšetřování zjistili, že muž se jednání nedopustil poprvé. Agresora proto na deset dnů vykázali ze společně obývaného domu, k němuž se nesmí přiblížit na méně než 500 metrů. "Nyní mu za trestný čin vydírání hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi," uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám