Hlavní obsah

Vycházka zamíří na místa spjatá s úspěchy ostravského sportu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava byla vyhlášena Evropským městem sportu 2014. Ostravský informační servis připravil na středu 31. července další komentovanou procházku části středu města Ostravy, tentokrát na téma Ostrava a její sportovní historie a úspěchy.

Foto: Josef Zajíc

Tatran hala, dnes Bonver arena, 29.7.2013

Článek

"Naši průvodci se ve středu 31. července zaměří hlavně na historii jednotlivých disciplín a míst s nimi spjatých. Bude řeč o ostravských sportovních legendách, stejně jako o řadě ostravských tělovýchovných spolků," informovala průvodkyně Sylva Burgertová.

"Zdá se, že momentálně Baník prožívá těžší období své historie, ovšem v roce 1976 přijel do Ostravy slavný Bayern. Německý tým byl prošpikovaný řadou zvučných jmen, jako např. Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge nebo samotný "císař" Franz Beckenbauer. Ostravský klub se soupeře nezalekl a před více než 30tisícovou návštěvou zvítězil nad týmem plných hvěz 2:1. Ovšem Ostrava zdaleka není pouze město fotbalu nebo hokeje. Přijďte na naši prohlídku a dozvíte se řadu dalších zajímavých informací," dodala Sylva Burgertová.

Trasa prohlídky začne u haly Tatran, kde se odehrálo mnoho basketbalových duelů mezi Ostravou a dalšími českými i evropskými týmy. Hala sousedila s kdysi slavným Zimním stadionem Josefa Kotase.

Cesta bude pokračovat kolem divadla Jiřího Myrona, kde je dodnes středisko gymnastiky Sokola. I v této tělocvičně prožila své závodní období reprezentantka ve sportovní gymnastice, olympionička Adolfína Táčová, trénující pod vedením jednoho z nejlepších trenérů sportovní gymnastiky žen Miroslava Kojdeckého.

Vycházka bude pokračovat po ulici Matiční okolo slavné Čapkárny (Čapkova sokolovna) na Sokolské třídě a bude ukončena v areálu tenisu u Komenského sadů.

Prohlídky se konají 31. července v 10 a v 16 hodin. Vstupné činí 80 Kč pro dospělého a 50 Kč za dítě, studenta nebo důchodce. Platí se na místě srazu u Tatran haly, dnes hala  Bonver arena na Cingrové ulici vedle podchodu pod stanicí ČD Stodolní. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám