Hlavní obsah

Vyberte si: pařba u bigbítu, nebo ryzí slovácký folklor?

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě velkého folklorního festivalu v Miloticích láká na Slovácko o nejbližším víkendu i vyhlášená Beseda u bigbítu plná skvělé alternativní hudby.

Foto: Zdeněk Šmýd

Festival v Miloticích nabídne kromě jiného nepřeberné množství krásných krojů z oblasti Kyjovska.

Článek

Folklor, nebo bigbít? Mezi těmito dvěma hudebními variantami se budou rozhodovat návštěvníci jižní části Slovácka v nejbližších dnech. Konají se dvě velké akce a každá je úplně jiná. Obě vypuknou už v pátek 3. srpna.

Národopisný festival kyjovského Dolňácka v Miloticích ukáže v průběhu tří dnů tradiční tvář Kyjovska plnou zpěvu, tance, krojů a lidové zábavy v nádherném prostředí vinařské vesničky Šidleny i v okolí místního zámku.

To Beseda u bigbítu v Tasově u Veselí nad Moravou nabídne v pátek a sobotu rock, jazz, blues, folk či elektronickou hudbu. Prestižní událost pro hudebníky alternativních stylů z oblasti celé střední Evropy, kteří zahrají na třech pódiích.

Kdo touží spíše po klidu, může v sobotu po šestnácté hodině zamířit do Hotařské búdy u Strážnice, kde se koná Den vína a ovoce pod Žerotínem. Ochutnávku vína i ovoce doprovodí dětský program nebo přednášky.

Reklama

Výběr článků

Načítám