Hlavní obsah

Vrbenský rohlík po jednadvacáté, vítězkami čtyři recitátorky

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 12. března se v budově Česko-anglického gymnázia (ČAG) v Českých Budějovicích sešli milovníci poezie, aby se zúčastnili tradiční recitační soutěže Vrbenský rohlík. Pozvání přijali studenti a studentky 4 českobudějovických gymnázií.

Foto: Kateřina Štruncová

Vítězové a členové poroty

Článek

„Srdečně vás vítáme na 21. pokračování Vrbenského rohlíku,” zahájila soutěž Petra Klee, učitelka ČAG. „Těší nás, že pozvání přijalo symbolických 21 recitátorů, kteří se utkají ve 4 různých kategoriích.”

Po úvodních slovech přivítala Petra Klee rovněž členy poroty. Letos jimi byli Michala Piskačová, vedoucí Ateliéru 3D, milovnice divadla Ivana Bambasová a jihočeský básník Zbyněk Mrvík.

Porotu čekal nelehký úkol, protože všichni byli výborně připraveni. Během odpoledne zazněly krásné verše převážně od českých autorů. Poslední kategorie patřila vlastní tvorbě.

„Tady bylo rozhodování opravdu těžké,” přiznal Zbyněk Mrvík. „Uznání zaslouží každý, kdo se v dnešní uspěchané, přetechnizované době chopí pera a nechá prostě plynout myšlenky,” dodal mladý autor.

První místa a velké rohlíky k tomu si nakonec odnesly pouze dívky: Anna Krásnická, Tereza Sychrová, Eliška Anna Kubíčková a Alena Novotná.

Členka poroty Michala Piskačová blahopřála oceněným, ale směrem k těm, kteří na ceny nedosáhli, dodala: „Vyhráli jste všichni, jste skvělí, připravili jste nám a snad i sami sobě mnoho krásných zážitků a prožitků. Děkujeme a těšíme se opět za rok na viděnou.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám