Hlavní obsah

Vraždu za oponou viděli i Karel Gott a Lubomír Lipský

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru detektivního muzikálu Vražda za oponou, kterou ve čtvrtek 22. září uvedlo Karlínské divadlo, sledoval s manželkou Ivanou i Karel Gott. Na jevišti i v hledišti se to hemžilo celebritami, na představení se přišel podívat i nestárnoucí Lubomír Lipský.

Foto: Vratislav Konečný

Děkovačka Norisová a Brobohatý uprostřed

Článek

Kus, pro Karlín jak ušitý

Karlínské divadlo si po strašlivých povodních záchranu zasloužilo. Muzikály a operetky jsou zde doma, patřilo i svého času jednomu z nejoblíbenějších TV  pořadů Televarieté. v Originále se muzikál jmenuje Courtains.

Nejsem divadelní kritik, ale zpočátku se mi zdálo představení vyprávějící o divadle v divadle trochu rozvláčné. Ale hlášky, které v průběhu děje padaly, byly výborné a určitě za chvíli proniknou na veřejnost. Velmi nápaditá byla scénografie a choreografie. Jedna ze závěrečných scén, evokující film Titanik, je provedena naprosto geniálně.

Ve Vraždě za oponou se skloubil Kabaret, New York i Chorus Line. Nad jevištěm na liště běží originál anglický text písní, je to oživení děje. Konečně je u nás zase světový muzikál, vysoké úrovně, bez slaboduchých textů, vtipný, barevný, plný efektů.  

Banální zápletka, trikově dokonalé

Zápletka je celkem banální, ale o tu na moc nejde, jako spíše o „špeky“, které musíte sledovat. Hlavními hvězdami jsou I. Chýlková, Z. Norisová, M. Absolonová, Dasha,  O. Brzobohatý, M. Šteindler. Ten hraje roli divadelního kritika, jednu ze stěžejních. Nemají to lehké, buď ublíží, nebo pohladí. Ale právě kritiky jsou pro herce jako podrbání za ušima. A o to ve Vraždě jde.

Já měl ale největší požitek z Lumíra Olšovského. A také si všímejte sboru, jsou šikovní, nadaní. Raut už byl klasickým uspokojením žaludku, když se oči a mozek nakrmily. Jedlo se mírně nestřídmě, alkoholovalo se, ale  mnoho jedinců zavítalo i pro ovocné drinky.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám