Hlavní obsah

Vokální sextet SKETY natáčí debutové album za účasti renomovaných producentů

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vokální sextet SKETY, vítězové prestižní mezinárodní soutěže Vokal Total, natáčí ve studiu SONO své debutové album. Ke spolupráci si přizvali producenty, kteří mají v a cappella světě zvučná jména. Ryze vokální album, které bude hudebně a zvukově pestré, vyjde koncem května.

Foto: Marta Kloučková

Vokální sextet Skety natáčel nové album ve studiu SONO.

Článek

SKETY mnozí znají díky jejich účinkování při předávání Českých Lvů, Cen Anděl nebo ze společného účinkování na koncertech a albech Jany Kirschner či projektu Český kalendář, nebo jako vítěze prestižní soutěže Vokal Total v Grazu.

Tento špičkový soubor, složený z mladých jazzmanů, si na domácí scéně již vydobyl dobré renomé a je pravidelně zván ke koncertování i studiové spolupráci. SKETY se podíleli na hudbě k filmové pohádce Jana Svěráka Tři bratři, slyšet je můžete i na nejnovějším albu Wabiho Daňka.

Nyní se SKETY konečně dočkají i svého prvního alba, na které pozvali italského producenta Erika Bosia a německého vokálního kouče Tobiase Huga.

„Spolupráce s Tobiasem i Erikem nás hodně posunula, oba totiž mají mnoho zkušeností s prací s a cappella tělesy naživo i ve studiu. Už teď je vidět, že jsme udělali dobře, když jsme si je pozvali k natáčení první desky,” uvedla umělecká vedoucí skupiny, zpěvačka Veronika Vítová. „Album se bude míchat masterovat v Kalifornii u Billa Harea, který patří ke světové špičce a cappela produkce. Získal dvě ceny Grammy a spolupracuje mimo jiné například se skupinou Pentatonix. Je to pro nás velká čest,” dodala.

V souvislosti s natáčením nového alba spustily SKETY crowdfundingovou kampaň na serveru hithit.com. V kampani si můžete nové album předplatit nebo si koupit vstupenky na křest, který proběhne 31. května v novém prostoru Jatka78 v Praze Holešovicích. Připraveny jsou i další krásné ceny a zážitky jako například účast na zkoušce SKET či koncert tělesa u vás doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám