Hlavní obsah

Vojenská škola v Moravské Třebové otevřela brány pro nové uchazeče o studium

Novinky, Jan Rejchrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně po roce se opět na tři dny otevřely brány Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy MO v Moravské Třebové. Ve dnech 22. – 24. dubna proběhly na této jediné škole svého druhu v republice přijímací zkoušky ke studiu.

Foto: Jan Rejchrt

Teoretická příprava před přezkoušením

Článek

Z celkového počtu 265 přihlášek se přišlo pokusit 229 uchazečů dosáhnout kýžené mety. Přibližně ale jen polovina z nich bude přijata k dennímu studiu.

S obavami o neselhání při vědomostním přezkoušením se ruku v ruce vedla i obava, jaké nároky budou kladeny na tzv. fyzičku. Tyto obavy se naštěstí nepotvrdily a jen asi u 9 procent uchazečů fyzické přezkoušení zhaslo plamínek naděje.

Kritéria byla neúprosná i pro ty, kteří úspěšně přijímací zkoušku absolvovali. Rozhodovalo celkové bodové ohodnocení vědomostí a dovedností, a na nástup do prvního ročníku se tak mohou těšit jen nejlepší.

Těmto úspěšným uchazečům Vojenská škola v Moravské Třebové nabízí vysoce kvalifikovaný přístup pedagogů, jedinečné vzdělávací aktivity, sportovní vyžití a samozřejmě plnohodnotné internátní zázemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám