Hlavní obsah

Voda zaplavila galerii ve Zlíně, umělecká díla hasiči dokázali ochránit

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké množství vody v neděli zaplavilo výstavní prostory Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně. Havárie se stala před polednem ve 2. podlaží 14. budovy 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Technici okamžitě na místo povolali hasiče.

Foto: Michaela Mitáčková

Technici likvidují následky havárie.

Článek

Rychlým zásahem profesionálních hasičů se podařilo uchránit veškeré umělecké hodnoty, postupně hasiči odčerpali vodu a pomáhali s likvidací havárie. Do galerie hasiči dopravili také vysoušeče.

„Kromě jedné jednotky profesionálních hasičů se do záchranných prací zapojili i pracovníci servisní organizace FMIB, kteří pomáhali s úklidem a dalšími pracemi. Postupně jsme evakuovali všechna díla z krátkodobé výstavy Svatopluka Slovenčíka,“ řekla ředitelka 14|15 BAŤOVA INSTITUTU Lenka Struhárová-Jančaříková. 

Veškeré výstavní prostory galerie jsou nyní uzavřeny. Příčina havárie zatím není známá, odborníci ji teprve zjišťují a pracují na odstranění závady. „Nyní nedokážeme říci, kdy výstavu a stálou expozici znovu zpřístupníme,“ upřesnil ředitel Krajské galerie výtvarného umění Václav Mílek. Škody zatím nebyly vyčísleny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám