Hlavní obsah

Vlčnovští hasiči přivítali máj také opékáním makrel

Novinky, František Zemek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlčnovští hasiči tradičně vítají máj stavěním májky. Akce je spojena s opékáním makrel, country kapelou, tanečky a zábavou pro celou rodinu.

Foto: František Zemek

Vůně grilovaných makrel byla cítit už daleko před hasičskou zbrojnicí.

Článek

Letošního vítání s tradičním opékáním makrel se zúčastnilo zhruba 300 návštěvníků ze vsi a okolí a prodalo se kolem 200 kg zmíněné rybí pochoutky. Vytočilo několik sudů z regionálního pivovaru.

Akce jednak slouží k doplnění spolkové kasy z výtěžku prodeje i dobrovolného vstupného, kterou místní hasiči opravdu potřebují. Jsou jedním z nejlépe vybavených dobrovolných sborů v okrese Uherské Hradiště a to rozhodně něco stojí - a ne vše dokáže hradit stát. 

Ostatně i jejich úspěchy v požárním sportu jsou přinejmenším na celorepublikové a vyšší úrovni. Účast na Hasičské olympiádě v Ostravě roku 2009 je řadí mezi naše nejlepší sbory. Jako příklad zmiňme jejich umístnění na Mistrovství v požárním sportu CTIS ČR - 2011 - muži skončili druzí, ženy zvítězily, stejně tak uspěli i hasičtí senioři.

Program pro dospělé a hry a soutěže pro děti jsou tradičním zpestřením jara ve vsi. Jedná se o tradiční a navštěvovanou akci, bez které si Vlčnov už ani nelze představit. 

Reklama

Výběr článků

Načítám