Hlavní obsah

Vladivojna La Chia představí v Uherském Hradišti své kresby, ilustrace a obrazy

Novinky, Jana Matůšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub kultury Uherské Hradiště zve návštěvníky na výstavu kreseb, ilustrací a obrazů Vladivojny La Chia, české skladatelky, zpěvačky, textařky a výtvarnice.  

Foto: Archiv Vladivojny La Chia
Článek

Vladivojna La Chia v roce 2007 diplomovala v ateliéru intermediálních forem Petra Lysáčka na fakultě výtvarné tvorby Ostravské Univerzity.

V současné době vytváří především malby, ilustrace, návrhy vlastních kostýmů a obalů desek kapely. Jak sama říká, svoji tvorbu plně propojuje se svou hudební činností. Nejraději tvoří technikou olejomalby, kterou velmi často kombinuje se sprejem a flitry. Sama říká, že velmi ráda zobrazuje ženy, které ale spíše vypadají jako muži a propojuje je s motivy rostlin. Důležité je pro ni zpodobovat duši bytostí a emoce. Rovněž vytvořila již několik desítek vlastních komiksů. Řídí se heslem, že myšlení zabíjí imaginaci, takže při tvoření se snaží oprostit se od myšlenek a zcela vypnout mozek.

V roce 2001 vydala první EP s big pussy beatovou dívčí skupinou Kočičíčíči. O rok později spoluzaložila rockovou skupinou Banana, se kterou vydala celkem tři kritikou uznávaná alba: Banana, Trip a Jungle. V roce 2006 byla se skupinou Banana nominovaná na objev roku TV Očko a píseň La Rezistence se 3 týdny držela na 1. místě vyhlášené alternativní hitparády rádia Krakow. Sólové album Tajemství Lotopu, které vyšlo v roce 2009, se stalo top albem měsíce v kultovním berlínském obchodě hudby Dussman a získalo dvě alternativní ceny Tais Awards za album roku a píseň roku.

V roce 2011 složila hudbu pro film Jana Hřebejka Nevinnost a vyšel i stejnojmenný soundtrack, který byl nominován na Českého lva, kde se dostal do nejužší nominace, a na Cenu české filmové kritiky (2. místo). V roce 2011 jí vyšlo album Bohémy s fantaskní knížkou plnou vlastních ilustrací a originálních bajek s názvem Vladibajky. Toto album se stalo rovněž albem měsíce v berlínském Dussmanu.

Vladivojna vystupovala např. s Lacem Deczim, Amitem Chatterjee, Lenkou Dusilovou, Varhanem O. Bauerem, se skupinou Banana předskakovala Marilynu Mansonovi, Richardovi Mullerovi, Waltari (tour CZ/SK) nebo Scorpions. Už pět let má na ČR3 Vltava svůj vlastní pořad Čajovna, který poslouchá okolo 35 tisíc lidí.

Vernisáž se uskuteční ve středu 6. února v 18 hodin na půdě Reduty, výstava zde bude k vidění do 28. února.

"Výstava je spojena s koncertem, který bude následovat v 19 hodin ve velkém sále Reduty. Vstupenky jsou v předprodeji Klubu kultury, na internetu (www.kkuh.cz) a v Městském informačním centru," informovala Petra Baroňová, koordinátorka výstavní činnosti Klubu kultury v Uherském Hradišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám