Hlavní obsah

Vladimír Václavek ve Sladovně - namísto derniéry prodloužení výstavy Les

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně měl autor hudebních ploch, podbarvujících dojem v expozici Les - příběhy pěti stromů, vystoupit v prostorách písecké Sladovny symbolicky s končícím termínem výstavy. Nicméně naopak tato hudební lahůdka avizovala i prodloužení trvání termínu výstavy, a to do 26. října tohoto roku.

Foto: Petr Hejna
Článek

Koncertu, který začal po dvacáté hodině v prostoru Nízkých trámů, předcházel podvečerní šamanský workshop. Muzikant, šaman a básník Vladimír Václavek pak potěšil příchozí hrou tónů i slov v písních jako U jezera, Viděl jsem, Pod bílou věží, Jako láska, Pod jezem, Uprostřed léta, Barvy duhy a dalších, stejně jako zhruba v polovině vystoupení přečetl několik ukázek ze své knížky Neviditelný svět.

Dílko má podtitul Šamanská pohádka pro duši, a návštěvníci si mohli následně sami požádat o úryvek, který skrývá stránka na jimi libovolně zadaném čísle a v jakém vztahu může být k jejich pocitům, stavům, zkušenostem či představám.

Jak je v úvodu uvedeno, výstava Les, kde rovněž se mohou návštěvníci ponořit do Václavkovy tvorby (na nahrávce zní i hlas, píšťaly, zvuky a perkuse jeho pravidelné spolupracovnice šamanky Tanji Ebeling), byla prodloužena do 26. října.

Související témata:

Výběr článků

Načítám