Hlavní obsah

Vítězem Impromat Rallysprint Kopná se stal Roman Odložilík

Novinky, Luděk Ovesný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roman Odložilík se spolujezdcem Martinem Turečkem ve voze Škoda Fabia super 2000 vyhráli 19. ročník populární Impromat Rallysprint Kopná, který se jel v sobotu 14. května v okolí města Slušovice.

Foto: Luděk Ovesný

Vítěz Roman Odložilík na voze Škoda Fabia S2000

Článek

Od prvních kilometrů ale diktoval tempo největší favorit, úřadující mistr Pavel Valoušek, který vteřinu po vteřině zvyšoval svůj náskok. Ani tentokrát však otrokovickému pilotu nebylo přáno spatřit cíl. Jeho Škoda Fabia WRC závod nevydržela a po čtvrtém měřeném úseku přestalo správně fungovat turbo.

Po odstoupení největšího favorita na prvenství se tak rozehrál velký souboj mezi Odložilíkem a Tlusťákem. Ani vítězství ve třech rychlostních zkouškách ale Tlusťákovi nestačilo na prvenství. Celkový součet časů vyzněl v cíli o 4,3 vteřiny lépe pro Odložilíka.

Ze sto šestnácti posádek na startu jich do cíle na Slušovickém náměstí dorazilo dvaaosmdesát.

Rozsáhlý fotoreport z tohoto Rallysprintu najdete ZDE a ZDE 

Výsledky XIX Rallysprintu Kopná:

1. Odložilík, Tureček 45:39,9, 2. Tlusťák, Škaloud (oba Škoda Fabia S2000) –4,3, 3. Tarabus, Norek (Fiat Grande Punto S2000) –37,2, 4. Dohnal, Grega (Peugeot 207 S2000) –50,4, 5. Grzyb, Bacigál (Pol., SR/Peugeot 207 S2000) -53,3, 6. Jelínek, Kotěna (Mitsubishi Lancer Evo IX) –55,4

Související témata:

Výběr článků

Načítám