Hlavní obsah

Vinařský seminář přinese užitečné informace pro letošní vinobraní

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lednici se v úterý 10. května uskuteční jednodenní odborný seminář pod názvem „Nové informace a impulzy pro vinobraní 2016“. Sérii specializovaných přednášek organizuje firma BS vinařské potřeby společně se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity. Seminář je určen zejména pro vinařské odborníky.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

Cílem setkání odborníků je seznámit posluchače s tématy, která se zásadně dotýkají letošního vinobraní. Mezi přednášejícími nebude chybět ani zahraniční host Alfredo Tocchini z italské společnosti ISVEA. Zaměří se na téma „Zhodnocení kvality červených vín dle AWRI“. Tento italský specialista na management vinohradu spolupracuje také s BS vinařské potřeby. V rámci této spolupráce se v laboratořích ISVEA provádějí specializované analýzy i pro moravské vinaře.

Dále vystoupí čeští odborníci Miloš Vidlář, s přednáškou na téma „Výroba šumivých vín tradiční metodou“, a Klára Halouzková, která přiblíží „Význam mimokořenové výživy pro révu vinnou“. Oba specialisté jsou zástupci společnosti BS vinařské potřeby a v rámci svých příspěvků jsou připraveni na odbornou diskusi s posluchači.

Seminář je zaměřený na odbornou veřejnost z řad vinařů, studentů a dalších zájemců o informace z vinařského světa. Závěr semináře bude věnován degustaci sektů vyrobených dle protokolu Enartis.

Přednášky budou probíhat od 9 hodin v budově D (místnost DP1), Zahradnické fakulty v Lednici. Vstup je zdarma.

Více informací na www.vinarskepotreby.cz nebo na www.zf.mendelu.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám