Hlavní obsah

Víc než desítka jihočeských autorů zahájí výstavu ve svatojánské Galerii Na faře

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 8. června proběhne ve sv. Janu nad Malší vernisáž obrazů, plastik i fotografií, doplněná hudebním vystoupením s projekcí.

Foto: Petr Hejna

Z nedávné vernisáže členů Sdružení v Protivíně, hudební blok 2 Generations.

Článek

Akci organizuje Josef Balek z nedalekého Velešína, iniciátor vzniku a vůdčí osobnost Volného sdružení umělců jižních Čech.

Sdružení vyvíjí časté aktivity pořádáním výstav jak doma, tak v zahraničí, a to často za mezinárodní účasti spřízněných umělců z rozličných koutů světa (na momentálně probíhající výstavě Inter Art 2013 v protivínské Kaplance jsou k vidění kromě českých a slovenských výtvarníků i práce autorů z Portugalska, Německa, Rumunska, Ázerbajdžánu, ale i z amerických států Delaware nebo New Mexico.

Zahájení výstavy proběhne (za každého, a snad již zklidněného počasí) v 18 hodin, o hudebně-vizuální součást vernisáže se postará hudební těleso 2 Generations, které jak v úvodním bloku, tak v setu po zahájení a prohlídce vystavených prací, naservíruje něco ze svého bohatého původního repertoáru, kde nebudou chybět čerstvé novinky made in 2013, stejně jako staré skladby již ze 70. let, jejichž hudební odkaz je této dvojici nejbližší. A nebude chybět synchronní velkoplošná projekce - podle počasí buď na dvoře, nebo ve vnitřních prostorách galerie.  

Jména konkrétních vystavovatelů jsou záměrně malým tajemstvím a překvapením, takže i sami autoři teprve v den zahájení při instalaci výstavy zjistí, kdo z okruhu Sdružení se dále akce účastní.

Výstava potrvá do 5. července, otevírací doba galerie je ve všední dny v čase 9 - 11, 13 - 17 hodin, v sobotu a neděli pak v odpoledních hodinách, tedy 13 - 17 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám