Hlavní obsah

Velké Karlovice budou mít novinku: z valašské sjezdovky rovnou do "moře"

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Karlovice na Vsetínsku vstupují do zimní sezóny s atraktivní novinkou. Na konci roku se tam otevře nové sportovně relaxační centrum s termálními slanými bazény s vodními atrakcemi ve wellness hotelu Horal. Jeho výstavba s podporou dotačních programů ROP Střední Morava trvala téměř dva roky.

Foto: archiv Valachy

Nový areál s vyhřívanými bazény se otevře již na konci roku.

Článek

„V současné době vrcholí v interiéru dokončovací práce. Jako první by si měli termální bazény vyzkoušet během vánočních pobytů hosté z hotelů Lanterna a Horal. V lednu areál otevřeme široké veřejnosti,“ informoval šéf Wellness Horal Martin Pařízek.

Sportovně-relaxační centrum přináší i nové pracovní příležitosti. V prosinci se počet zaměstnanců Horalu rozšíří o 10 nových pracovníků. „Jsme si vědomi velké nezaměstnanosti na Karlovicku, ve spolupráci se vsetínským úřadem práce jsme proto přednostně „sáhli“ po místních lidech,“ dodal Pařízek. 

Nezaměstnanost na Vsetínsku se dlouhodobě pohybuje kolem 10 %. V oblasti Velkých Karlovic je dlouhodobě nejvyšší na Vsetínsku. K 31. říjnu činila 13,3 %.

Nově vznikající areál je svým rozsahem v regionu ojedinělý. Budou ho tvořit tři bazény se slanou vodou vyhřívanou až na 36 stupňů Celsia - plavecký bazén dlouhý 20 metrů s bublerem a hydromasážními tryskami, sousední stejně dlouhý zábavně relaxační bazén s vodními atrakcemi, jako jsou divoká řeka, jeskyně či masážní lavice, a dětský bazének. Hostům bude k dispozici i Vital bar a zhruba 80 lehátek. 

Čelní stěna i část střechy areálu jsou prosklené, takže hosté si mohou i během koupání vychutnat krásu valašské přírody a třeba i sledovat lyžaře na přilehlé sjezdovce Horal. U bazénů vzniká také klimatizované kardio fitness a rozšíří se i prostory sousedního wellness centra, které obohatí další, prostorná sauna s nabídkou saunových rituálů.

Areál bazénů je součástí turistického resortu Valachy, do něj patří mj. i Ski areál Razula. Pro jeho návštěvníky se po novém roce chystá bonus. Pokud si lyžaři ve ski areálu koupí minimálně půldenní permanentku, získají hodinový vstup do bazénů zdarma. www.valachy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám