Hlavní obsah

Velké finále Smetanovy Litomyšle v klášterních zahradách

Novinky, Barbora Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr letošní Smetanovy Litomyšle v neděli 5. července proběhne ve velkém stylu a těšit se na něj mohou nejen pravidelní návštěvníci festivalu s již zajištěnými vstupenkami, ale vlastně všichni. Odpolední a večerní program v klášterních zahradách proběhne zdarma a kapacita je téměř neomezená.

Foto: archiv Smetanovy Litomyšle

Velké finále v Klášterních zahradách v Litomyšli, 2014

Článek

Odpoledne se Saint-Gobain Adfors odstartuje vystoupení kapely Electroshock v 16 hodin. O program je postaráno až do začátku přenosu závěrečného koncertu festivalu ze zámeckého nádvoří.

Návštěvníci se mohou těšit na akrobatické vystoupení cirkusu TeTy, který připravuje i workshop, vystoupí legendární Blue Effect, dále také Chantal Poullain se skupinou Štěpána Markoviče. Během dne bude také vylosován výherce celofestivalové soutěže se Škodou Auto o týdenní zapůjčení nové Škody Superb.

Vrcholem bude zmíněný večerní přenos závěrečného koncertu festivalu z nádvoří zámku. Umožní sledovat Velké finále také těm, co již nesehnali vstupenky, nebo chtějí koncert sledovat bez společenského oblečení, vleže, třeba i s občerstvením.

Těšit se mohou na "hity" barokní hudby, Bachovu Orchestrální suitu č. 3 D dur, jeho Koncert pro dvoje housle a smyčce d moll, Händelovu Vodní hudbu a Hudbu ke královskému ohňostroji, nebo Loveckou symfonii Leopolda Mozarta, v níž se střílí z opravdové kulovnice a orchestr štěká jako psí smečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám