Hlavní obsah

Velká cena města Plzně v karate přilákala desítky závodníků

Novinky, Jan Kaše

Tradiční Velké ceny města Plzně v karate, kterou uspořádal oddíl karate TJ Plzeň Skvrňany, se zúčastnilo více než sto závodníků všech věkových kategorií.

Foto: Jan Kaše

Kumite bylo v mužské kategorii náročné - zápasilo se 4 minuty

Článek

Oddíl karate TJ Plzeň Skvrňany, který svou 36letou existencí patří mezi nejstarší oddíly v České republice, uspořádal v sobotu 12. listopadu další ročník Velké ceny města Plzně v karate.

"Z důvodu urychlení celé soutěže jsme v letošním roce nepozvali takové množství oddílů, jak tomu bylo v minulých letech, neboť jsme byli kritizováni za přílišnou délku soutěže," uvedl Jan Adam, ředitel Velké ceny města Plzně v karate.

Do sportovní haly Západočeské univerzity v Plzni se tak sjelo přes sto soutěžících z dvanácti oddílů a klubů karate z Plzeňského, Karlovarského a Středočeského kraje.  

Závodníci všech věkových kategorií se utkali jak v disciplíně kata, tak i v kumite. Samozřejmě nechyběly ani ženy a dívky, které každé takové soutěži dodají tu správnou atmosféru. 

Uspořádat závody není v dnešní době vůbec jednoduchou záležitostí. "Nebýt sponzora, který nám významně pomohl po finanční stránce, a ochoty a nadšení rodičů dětí, které u nás cvičí, vůbec bychom soutěž nezorganizovali," dodal Jan Adam.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám