Hlavní obsah

Velikonoční kalendář Pavla Kantorka i s nově objevenými kresbami autora

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský spolek InGarden sbírá potřebné finance prostřednictvím portálu HITHIT na podporu díla Pavla Kantorka. Tentokrát jde o další, již tradiční Velikonoční kalendář a výstavu kreslených vtipů. V letošním roce jde o kalendář Pro kočku s překvapením, kde budou použity nově objevené kresby Pavla Kantorka.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z motivů kalendáře.

Článek

Hlavním cílem projektu je dodržení tradice Velikonočního kalendáře, tak jak si to Pavel Kantorek přál, zavzpomínání na Pavla a také propagace díla tohoto světově uznávaného kreslíře a výborného člověka.

Část peněz spolku InGarden pomůže připravit podklady a vydat kalendář Pro kočku s překvapením a zbytek peněz bude využit na uspořádání tradiční jarní výstavy v prostorách InGarden v květnu 2019, pro kterou budou zpracovány dalších poklady z krabice. Postupně nově objevené vtipy můžete právě v projektu Kalendář pro kočku vidět i v přidávaných aktualitách.

Pokud se chcete aktivně podílet buď na výstavě, či na skladbě kalendáře, je pro vás připravena i bonusová odměna Partner kalendáře, či Partner výstavy.   Kalendář bude obsahovat 12 otočných listů a titulku a bude vytištěn na křídovém papíru. V nově objevených kresbách z krabice bude průvodcem roku tradiční Pavlova kočka v netradičním spojení se znameními zvěrokruhu.

Již před dvěma lety dostal spolek InGarden od rodiny Pavla Kantorka ke zpracování krabici skic, náčrtů, studií a originálů vtipů. Pro letošní kalendář se v těchto pokladech z krabice podařilo najít vcelku neobvyklé obrázky. 

Prostřednictvím portálu HITHIT (https://www.hithit.com/cs/project/5850/velikonocni-kalendar-pavla-kantorka-pro-kocku-s-prekvapenim) může každý, kdo bude chtít pomoci kalendáři na svět přispět, podpořit dobrou věc a také si vybrat svou odměnu.

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám