Hlavní obsah

Ve Zlatém jablku se přesvědčíte, že i věda může být zábavou

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínské Zlaté jablko se 9. dubna proměnilo ve vědecký park plný zajímavých hlavolamů, pokusů a aktivit. První letošní edukativní interaktivní expozice je určená všem malým i velkým návštěvníkům, kteří se nebojí žádné výzvy a rádi zapojí mozek. Akce potrvá až do 30. dubna.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Na rozdíl od ostatních výstav, kde není dovoleno se jednotlivých exponátů dotýkat, je to právě u této více než žádoucí.

„Děti i dospělí si tak na vystavených modelech mohou ověřit svůj postřeh, zručnost a bystrost myšlení,“ uvedl ředitel centra Jiří Kratochvíl a dodal: „Celá expozice je totiž zpracována hravou formou a prezentuje řadu fyzikálních jevů, optické klamy, magnetismus a jiné zajímavé aktivity, kdy je v dětech podporována touha po nových vědomostech a poznatcích.”

Součástí expozice jsou modely hlavolamů „Barevná pyramida“, „Ježek v kleci“, „Prolnuté kruhy“, „Postrč bez dotyku“, „Plasmadisk“. Na výstavních panelech potom děti najdou také celou řadu zábavných myšlenkových úkolů jako je „Iluze barev“, „Hra s perspektivou“,, „Kamufláže“, „Iluze pohybu“, „Iluze tvaru“, „A přece se točí“ a řadu dalších.

Jednotlivé exponáty jsou rozmístěny do všech pater obchodního centra a umožňují návštěvníkům vyzkoušet si prakticky jejich funkci. Výstava je určena nejen pro všechny žáky základních škol, ale také pro mládež a dospělé.

Akce bude ve Zlatém jablku probíhá od 9. do 30. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám