Hlavní obsah

Ve Vsetíně zazní odkaz básníka Petra Bezruče v podání Alfreda Strejčka a kapely Flair

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebně-literární pořad k příležitosti 150. výročí narození básníka Petra Bezruče v podání herce Alfreda Strejčka a Ensemble Flair Jana Rokyty s názvem Kde žije nevyzpívaná krása připravil na úterý 26. září Dům kultury Vsetín. Koncert se uskuteční v 19 hodin v Evangelickém kostele Dolního sboru.

Foto: Promo FLAIR
Článek

Reflexe sociálně pohnuté doby na přelomu staletí, pohledy do nejzazších koutů básníkovy duše, ale především vroucí hold nádherné přírodě Moravskoslezských Beskyd a jejímu lidu... V těchto protikladných témbrech se vine legendární a každým svým atomem osobitá poezie slezského barda Petra Bezruče (1867–1958), od jehož narození uplyne 15. září 150 let.

Moudrý hlas českého herce a recitátora Alfreda Strejčka bude v improvizačních náladách podbarvovat cimbalista a hráč na zobcové flétny Jan Rokyta mladší, který si ke zhudebněným básním přizval i svůj šestičlenný nadžánrový Ensemble Flair se zpěvačkou Klárou Blažkovou.

Pod křídly mladé moravské kapely zazní rozjímání o písni „souputnici”, óda na beskydský keř kalinu, ale i úsměvné setkání s motýlem na stráních Lysé hory či žertovná slovní hříčka rytmů básnických.

VIDEO: Souputnice

Reklama

Výběr článků

Načítám