Hlavní obsah

Ve Veselé byl otevřen dům zvláštního určení s byty pro handicapované

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 22. ledna byl v místní části Mnichova Hradiště ve Veselá slavnostně otevřen dům zvláštního určení s plně bezbariérovými pečovatelskými byty. Ty jsou uzpůsobené zejména pro osoby s omezenou schopností pohybu a vozíčkáře. Ve středu 27. ledna se tu uskuteční den otevřených dveří pro veřejnost.

Foto: Daniela Sedláková

Nově otevřený Dům Ludmila ve Veselé u Mnichova Hradiště

Článek

Nápad vybudovat tento dům se zrodil v hlavě ředitelky nestátního zdravotnického zařízení MALYRA Kamily Sedlákové.

„Inspirovala mě Ludmila Marková, která už dnes mezi námi není. Paní Marková byla vozíčkářka, která měla přání žít důstojný život i se svým handicapem ve svém bytě a mít potřebné služby takříkajíc na dosah. Bohužel se jí to na sklonku života nepodařilo. A původní majitelkou objektu, kde dům stojí, je paní Brzobohatá, což je shodou okolností také Ludmila, tak jsme se rozhodli, že dům zvláštního určení ponese právě jméno Ludmila,“ řekla Kamila Sedláková na slavnostním otevření.

Mezi vzácnými hosty slavnostního odpoledne nechyběli náměstek hejtmana Středočeského kraje Karel Horčička, starosta Mnichova Hradiště Ondřej Lochman, herec a dabér Václav Knop či vozíčkář a autor kresleného humoru Jiří Flekna z Bakova nad Jizerou.

Ve středu 27. ledna se od 9 do 17 hodin uskuteční v domě den otevřených dveří pro veřejnost. Dům se nachází na adrese Na Návsi 229, Mnichovo Hradiště – Veselá.

Nestátní zdravotnické zařízení MALYRA existuje už od roku 1998 a poskytuje služby v oblastech domácí zdravotní péče, fyzioterapie a rehabilitace. Otevřením domu zvláštního určení se tak rozšířilo její spektrum služeb.

Další informace o Domu Ludmila najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám