Hlavní obsah

Ve Velkých Pavlovicích přivítají jaro

Novinky, Zita Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přivítání jara na několik způsobů s bohatým programem nabízí Velké Pavlovice první sobotu v dubnu. Půjde o zahájení turistické sezóny, návštěvu malého řemeslného a prodejního jarmarku nazvaného Probouzení jara na Ekocentru, ochutnávku biovín, besedu O víně při víně a další akce.

Foto: TIC Velké Pavlovice
Článek

Kdo zamíří v sobotu 5. dubna do Velkých Pavlovic neudělá chybu. Z programu na tento den si určitě vybere každý.

EKOCENTRUM TRKMANKA zve na první ročník prodejní výstavy PROBOUZENÍ JARA 2014. Prodejní výstava bude zahájena v 10 hodin a potrvá do 19 hodin.

V programu je zahrnuta při zahájení malá vernisáž k výstavě dětských výtvarných prací na téma NÁŠ ŽIVOT NA ZAHRADĚ, NA POLI, NA VINICI. Rok 2014 byl totiž Organizací spojených národů schválen Mezinárodním rokem rodinných farem a Ekocentrum Trkmanka na toto téma zapojila děti, žáky a studenty z celého regionu.

Těšit se můžete na celodenní bohatý program – prodej a prezentaci zajímavých výrobků, přednášky, různé řemeslné dílničky, školení na vinařské téma, občerstvení a odbornou přednášku spojenou s degustací biovín.  

JARNÍ ŠLAPKA aneb již VI. ročník úspěšné jarní turistické akce bude odstartován v 9.00 hodin tentokráte poněkud netradičně ve výstavním sále na Radnici ve Velkých Pavlovicích, kde bude vernisáží zahájena výstava amatérských fotografů Velkopavlovicka s názvem ZASTAVENÝ ČAS. Poté společně, ať už pěšky nebo na kolech se vyrazí do terénu na EXPEDICI ZA KAPKOU VODY.

První zastávka bude v Biocentru Zahájka, kde se uskuteční krátká osvětová přednáška o potřebě znovuobnovování mokřadů a nezastupitelném významu přirozených ekosystémů v krajině, cestou po proudu potoka Trkmanka se přijde k zrekultivovanému a zároveň i poslednímu zachovalému velkopavlovickému zámeckému rybníku, na ulici Nádražní a tady návštěvníky čeká hudební program s možností občerstvení grilovanými pstruhy od místních rybářů, vyhlášená zelňačka a guláš místních sokolů, zábavné úkoly a soutěže s rybářskou tematikou.  

VINNÉ SKLEPY FRANTIŠKA LOTRINSKÉHO otevřou od 12 do 16 hodin svůj podzemní labyrint a budou nabízet k ochutnávce vybrané vzorky vín.  

Možnost zatančit si, užít si skvělou diskotékovou atmosféru a navíc podpořit charitativní akci na pomoc nemocným dětem můžete na již III. ročníku studentské akce APRÍLES, pořádané Gymnáziem Velké Pavlovice, která se bude konat v Disco Clubu Milenium od 17.30 hodin. I pro letošní rok se studenti spojili s brněnským nadačním fondem dětské onkologie KRTEK,  který podporuje činnost Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno.  

Spolek vinařů Víno z Velkých Pavlovic pořádá oblíbenou akci BESEDA O VÍNĚ PŘI VÍNĚ. Jedná se o každoroční setkání milovníků vína a velkopavlovických vinařů nad plody své práce s tradičním hodnocením výsledků předchozího vinařského roku 2013 a degustací. Beseda začíná v 19 hodin ve stylových prostorách Vinných sklepů Františka Lotrinského. Chybět nebude ani neodmyslitelné vystoupení cimbálové muziky, tentokrát Lašár z Velkých Pavlovic. Ochutnávat se bude široký sortiment bílých, růžových a červených vín.  

Reklama

Výběr článků

Načítám