Hlavní obsah

Ve středních Čechách bude jezdit 17 nových, nízkopodlažních, ekologických autobusů

Novinky, Tomáš Vašíček

V úterý bylo společnosti Arriva Praha slavnostně předáno 17 nových, nízkopodlažních autobusů, které splňují přísné ekologické normy EURO 5. Jedná se o další krok v modernizaci vozidlového parku dopravce za přispění finančních prostředků z Regionálního operačního projektu.

Foto: Tomáš Vašíček

Předání nových autobusů v Příbrami.

Článek

Autobusy budou zahrnuty do závazku veřejné služby Středočeského kraje, které jsou součástí Středočeské integrované dopravy. Vozidla budou nasazena na Příbramsku, Dobříšsku, Sedlčansku, ale i Březnicku.

Obnova vozového parku je vzhledem ke klesajícím ziskům dopravců, kterým rostou náklady, velmi obtížná. Současný projekt udržitelné formy veřejné dopravy vyjde na více než 80 milionů korun, dotace činí více než 26 miliónů korun.

Slavnostního předání autobusů se zúčastnili zástupci dopravce, města Příbrami, ROP Střední Čechy a pozvání přijal také hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

„Předání se uskutečnilo na moderním příbramském nádraží, které se stavělo také za pomoci dotačních prostředků, ještě když jsem byl starostou Příbrami. Proto mě moc těší, že se našly finanční prostředky i na obnovu autobusů, které denně rozvážejí tisíce dětí i dospělých do práce i do škol. Pro region je to další krok také k ochraně životního prostředí, protože autobusy jsou maximálně ekologické, navíc nízkopodlažní, takže vhodné pro handikepované osoby, starší spoluobčany či maminky s dětmi,” komentoval nákup autobusů Josef Řihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám