Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku se uskuteční Týden s kronikou

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy magistrátu ve Frýdku-Místku pořádá Týden s kronikou. Konat se bude od čtvrtka 7. března do středy 13. března v době od 8 do 16 hodin ve velké zasedací síni frýdeckého magistrátu.

Foto: Jana Matějíková

Kronika

Článek

V rámci týdne s kronikou si může široká veřejnost i školní kolektivy prohlédnout IX. a X. díl kroniky zachycující dění ve Frýdku-Místku od roku 1999 a popovídat si s kronikářkou. Pro zájemce z řad žáků a studentů bude připraven také malý vědomostní test o našem městě.

Školním kolektivům doporučujeme objednat se telefonicky na 558 609 218, případně 731 714 145.

„V kronice jsou zachyceny důležité celospolečenské události a vlastní dění ve městě v různých oblastech života. Každý rok je uzavřen pohledem na počasí a kalendáriem, které přibližuje to, co se stalo v jednotlivých dnech. Kronika slouží studijním a badatelským účelům i jako zdroj poučení budoucím generacím,“ uvedla kronikářka Anna Nováková.

První kroniky města Frýdku a města Místku jsou uloženy ve Státním okresním archivu v Místku. Zájemcům o dávnou historii města jsou přístupny též v digitalizované podobě na webových stránkách archivu.  

Související témata:

Výběr článků

Načítám