Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku odstartuje ve čtvrtek Czech Cycling Tour

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek je nováčkem Czech Cycling Tour 2016, největšího etapového závodu profesionálních cyklistů v České republice, který je součástí druhé divize největší evropské soutěže UCI Europe Tour 2.1. Úvodní etapa 7. ročníku odstartuje 11. srpna ve Frýdku-Místku týmovou časovkou.

Foto: CCT - Brychta Jan

časovka týmů

Článek

Na startu se objeví dvacet osmičlenných týmů. Hlavní ozdobou závodu bude dvojice profesionálních týmů Lampre Merida (ITA) a Cannondale Pro Cycling (USA). Pojedou i české stáje Whirlpool Author, SKC Tufo Prostějov a Klein Constantia.

„Dva špičkové týmy, stejně jako jezdci dalších kvalitních stájí, jsou zárukou vynikající cyklistické podívané,“ říká za organizátory Jaroslav Vašíček z  TTV sport Group.

„Týmová časovka odstartuje v 17 hodin z rampy na ulici Bruzovská ve Frýdku. Trasa je dlouhá 17 km a vede přes Sedliště až na konec Bruzovic a zpátky.  Půjde o atraktivní podívanou. Cyklisté budou startovat ve dvouminutových intervalech, takže se stále bude na co dívat a co pozorovat,“ upřesnil náměstek primátora Karel Deutscher.

Zájemci z řad široké veřejnosti budou moci zavítat do depa závodu v ulici Jeronýmova a v okolí evangelického kostela a na vlastní oči spatřit zázemí profesionálních závodníků jednotlivých elitních stájí.

„V místě startu a cíle bude také stan  závodníků z Teamu Novo Nordisk, složeného pouze z jezdců s diabetem. Ve stanu si zájemci budou moci nechat změřit cukr a cholesterol, ale taky přispět na podporu talentovaných sportovců s diabetem, a to jízdou na stacionárních kolech. Za každý ujetý kilometr dá společnost Novo Nordisk sto korun na podporu sportovců. V 15 hodin je v místě startu na programu koncert skupiny Premiér a k dispozici bude i dětský koutek,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala s tím, že chybět nebudou ani rozhovory s účastníky a slavnostní dekorování.

Czech Cycling Tour se řadí k nejsledovanějším sportovním událostem v České republice. „Frýdek-Místek se stane součástí jedinečného závodu. Všichni přítomní budou moci nasát jedinečnou atmosféru profesionálních závodů s účastí známých cyklistů prezentujících elitní mezinárodní týmy. Věříme, že půjde o zajímavou podívanou, která přiláká velké množství diváků nejen do samotného srdce závodu, tedy do depa, ale také na trasu, kde diváci vytvoří tu správnou sportovní kulisu podněcující závodníky k těm nejlepším výkonům,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

Závod si vynutí dopravní omezení a uzavírky. Na ulici Bruzovská budou již od rána uzavřeny jízdní pruhy ve směru na Sedliště a od 16 do 18:30 hodin bude v zájmu bezpečnosti na trase časovky vyloučena veškerá doprava. Uzavírky budou mít dopad i na cestující v autobusech. Další informace na webu města.

„Jsme si vědomi toho, že dopravní omezení mezi občany populární není, a za případné komplikace se omlouváme. Nicméně věříme, že tento svátek cyklistiky potěší všechny příznivce tohoto krásného sportu a přispěje k propagaci našeho města nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí,“ dodal náměstek primátora Karel Deutscher.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám