Hlavní obsah

Vánoční strom září také v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 4. prosince po šesté hodině odpolední se sešli obyvatelé Pilníkova na náměstí, aby se stali svědky rozsvícení vánočního stromu.

Foto: Jaroslav Blažek

Kostel v Pilníkově

Článek

Již druhého ročníku rozsvěcení vánočního stromu se, stejně jako loni, zúčastnil vysoký počet místních obyvatel. Letos slavnost začala o něco později než loni, protože bylo připraveno rozšířené osvětlení kostela.

Na úvod zúčastněné krátce přivítal starosta města Miroslav Klapka a předsedkyně kulturního výboru Mgr. Ilona Skořepová. Potom si již všichni zazpívali vánoční koledy. Se zpěvem opět pomáhali manželé Pachlovi a děti z místní základní školy. A aby nikdo nenachladl, bylo možné koupit si svařené víno nebo horký čaj.

Stromek byl rozsvícen při zpěvu krásné písně Půlnoční, kterou jistě znáte v podání Václava Neckáře. Novinkou letošního ročníku bylo zvýšené osvětlení kostela, který se tak výrazně vypínal nad pilníkovským náměstím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám