Hlavní obsah

Vánoční čas zájemcům prodlouží sváteční prohlídky zámku v Litomyšli

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O "posvátečním" víkendu 27. a 28. prosince bude opět výjimečně v zimním období otevřen zámek v Litomyšli. Vánočně vyzdobené interiéry a zámecká kaple budou přístupné v prohlídkách vždy v 11, 13 a 15 hodin.

Foto: Zdeňka Kalová

Vánoční i novoroční stůl musel být prostřen bohatě.

Článek

Svátečně vyzdobená zámecká kaple a reprezentační pokoje v 1. patře litomyšlského zámku budou opět otevřeny pro veřejnost 27. a 28. prosince. Zveme k prohlídce všechny návštěvníky - nezbytným vybavením pro návštěvu bude teplé oblečení. Oba dva dny se prohlídky uskuteční vždy v 11, 13 a 15 hodin.

Povánoční prohlídky připomenou některé dnes již tradiční zvyky, které ale ještě před sto lety patřily jen do bohatého aristokratického domu. Kromě historie zámku a jeho obyvatel bude možné se seznámit třeba s jídelníčkem urozených obyvatel během svátků, ale také o Silvestru a na Nový rok.

Výklad zahrne zvyk obdarovávání dárky, posílání vánočních a novoročních přání, původně tzv. omluvenek, nebo pohanské kouzlení.

Reklama

Výběr článků

Načítám