Hlavní obsah

Valašské Divadelní Léto slibuje i letos výjimečné zážitky

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradišťan, Katapult, Desmod, Bratři Erbenové nebo Duo Jamaha. To je jen stručný výčet, na co všechno se můžeme letos v rámci Valašského divadelního Léta v Rožnově pod Radhoštěm těšit. Hudebně-divadelní festival začíná v polovině června.

Foto: Pragokoncert
Článek

„Festival se koná v průběhu měsíců června až srpna a dvanáctý ročník přiváží sedm vynikajících pořadů jak pro dospělé, tak pro děti a tradičně také velké koncerty. Výběrem velmi kvalitních umělců se tak snažíme obohacovat program jak v historickém muzeu, tak na celém Valašsku,” uvedl hlavní organizátor festivalu David Mlčoch z pořádající agentury Pragokoncert. „Letošní ročník sebou přiváží dokonce čtyři rožnovské premiéry,“ dodal Mlčoch. 

Valašské Divadelní Léto odstartuje 15. června koncertem Hradišťanu. V rámci festivalu tu premiérově zahraje Katapult v čele s fenomenálním Oldou Říhou, slovenská kapela Desmod, se svou Dívčí válkou přijede divadlo Františka Ringo Čecha, letos poprvé se tu představí Bratři Erbenové nebo Duo Jamaha, které potěší milovníky dechovek. Se svým pořadem pro děti nebude chybět ani Michal Nesvadba.

Většina pořadů tohoto festivalu se koná pod širým nebem v amfiteátru Dřevěného městečka a amfiteátru Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Pro případ špatného počasí je krytou variantou pro některá vystoupení i sál Společenského domu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám