Hlavní obsah

Vadí vám fronty na úřadech? Možná nás čeká revoluce

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkáme se stavu, kdy nebudeme muset navštívit úřady a vše půjde vyřídit ze svého obývacího pokoje? Budeme si moci zajistit například výpisy z rejstříků přes internet, nebo díky aplikacím v tzv. chytrých telefonech? I na tyhle otázky nám možná odpoví již tento čtvrtek v Olomouci.

Foto: Radim Kašpar

Modernizace a elektronizace úřadů

Článek

Ve čtvrtek 4. října od 17.00 hodin v Mozartově sále Moravského divadla na Horním náměstí v Olomouci se totiž uskuteční beseda Modernizace a elektronizace úřadů. 

Na návštěvníky besedy čeká zajímavý program. Dozví se, jak je na tom česká populace s internetovou gramotností a jaký je stav digitalizace veřejné správy. 

Mezi vystupujícími budou zástupci všech relevantních úrovní státní správy či samosprávy. Ministerskou úroveň zastoupí Zdeněk Zajíček (náměstek ministra financí) a Pavel Jelínek (poradce náměstka ministra životního prostředí). Informace o úrovni a stavu elektronizace krajského úřadu Olomouckého kraje poskytne Ivan Rusnák (zástupce vedoucího odboru IT. Krajský úřad Ol. kraje) a Markéta Záleská (kandidátka na hejtmana v Olomouckém kraji). Za statutární město Olomouc přivítáme Jana Holpucha (náměstka primátora SMOl) a odborný pohled připojí také Martin Ohlídal (zástupce firmy Deloitte Advisory s. r. o.)

Na besedu vás zve Regionální klub Mladých konzervativců v Olomouci, který celou akci pořádá.

Mladí konzervativci se hlásí ke konzervativnímu a liberálnímu proudu české pravicové scény. Kladou tak důraz zejména na svobodu a odpovědnost jednotlivce, minimální, ale silný stát, kvalitní vzdělávací systém, svobodnou soutěž politických stran, dvoukomorový parlamentní systém, důsledné oddělení veřejné správy a samosprávy, principy volného trhu, minimální zdanění či podporu nestátních organizací sociální pomoci a přestup k fondovému financování důchodového systému. 

Výběr článků

Načítám