Hlavní obsah

V Třebkově chystají živý Betlém, dorazí i oslíci

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá víska poblíž Písku letos chystá jako připomínku původu vánočních svátků živý betlém. Jelikož v obci je rozhodně víc zvířat než lidí - obyvatele lze počítat na desítky, tak mezi jedny z čtyřnohých Třebkováků patří dvojice oslíků. Pokud nebude trucovat, doplní je u jesliček i ovečka.

Foto: Petr Hejna

Kaplička v Třebkově, místo, kde se akce uskuteční.

Článek

Akce, konaná z iniciativy místních i s podporou obecního úřadu v Předoticích, začne krátce po setmění v 17 hodin, a to v pátek 21. prosince.

Součástí krátkého programu bude jak podbarvení vánoční hudbou, tak působivé velkoplošné promítání sekvencí se zimní, vánoční i betlémskou tematikou ze dvou projektorů na fasády stavení na návsi. Svatá rodina bude spolu s Ježíškem (vhodné novorozeně se zde nenachází, takže poslouží panenka) k vidění u místní kapličky, v pergole bude možno se občerstvit. V případě mrazivého počasí zaplane před pergolou pro zahřátí oheň.

Slavnostní punc dodá přítomnost plzeňského biskupa CČSH Filipa Štojdla, který pronese pár slov k brzkému Štědrému dnu a dozajista popřeje i do roku příštího.

Dárky pro malého Spasitele a stylový úbor jsou vítány, stejně jako vzhledem k absenci přírodě nesvědčících plastových kelímků donesení vlastních hrnků na čaj či punč. Kdo tedy má rád zvířata i vánoční tradice, je v Třebkově vítán.

A pozor, oslíky Čertíka a Bertíka nekrmit!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám