Hlavní obsah

V Tovačově přivítají děti jaro hanáckou písničkou

Novinky, Zdena Ludvová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Tovačově se v neděli 19. března od 15 hodin sejdou po dvou letech děti v hanáckých krojích na tradiční soutěžní přehlídce dětských hanáckých souborů.

Foto: Zdena Ludvová
Článek

Také se těšíte na nadcházející jarní dny. V Tovačově se chystají přivítat  jaro ve sportovní hale děti v hanáckých lidových krojích z nejrůznějších míst Hané.

Do Tovačova se přihlásily dětské soubory Hanáček Tovačov, Hanáček Troubky, Hanák Omladina Troubky, Trávníček Přerov, Krušpánek Velká Bystřice, Mejetínek z Majetína, Hanáčci z Litovle, Klas a Kláseček z Kralic na Hané a Omladinka z Martinic.

Děti pilně nacvičily se svými vedoucími veselé programy z hanáckých písniček, tanečků, říkadel, lidových zvyků a tradic. Zúčastní se soutěžní přehlídky dětských hanáckých souborů. Soutěží o postup do regionálního kola v Prostějově a potom do celostátního v Jihlavě.

Porota to nemá nikdy jednoduché a musí vybrat ty nejlepší. V sále také probíhá tajné hlasování o cenu diváků. Všichni zúčastnění mají v sále vždycky své fanoušky a výsledek tajného hlasování je pro všechny přítomné překvapením.

O dobrou náladu během nedělního odpoledne se také postará lidový vypravěč v hanáckém nářečí Jiří Vrba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám