Hlavní obsah

V sobotu bude zlínská ZOO patřit supům

Novinky, Leona Roháčková

Na sobotu 1. září připadají oslavy Mezinárodního dne supů, které proběhnou v zoologických zahradách a ochranářských organizacích na celém světě. Připojuje se k nim i zlínská ZOO, která návštěvníkům nabídne zajímavý program třeba v podobě krmení.

Foto: Archiv ZOO Zlín
Článek

ZOO Zlín se chovu supů, jejich ochraně a reintrodukci věnuje úspěšně již několik let. "V současné době chováme šest druhů supů. Supy Rüppellovy, himálajské, bělohlavé a kapucíny mohou návštěvníci pozorovat v expozicích. Zbývající dva druhy, supy mrchožravé a  hnědé, máme zatím umístěny v chovatelském zázemí. V rámci Mezinárodního dne supů se však i tyto prostory otevřou návštěvníkům," konstatoval kurátor Pavel Shromáždil. 

Prohlídky chovatelského zázemí s průvodcem proběhnou tři - ve 12, 13.30  a v 15 hodin. Sraz všech zájemců o tuto nevšední prohlídku bude na točně vláčku u restaurace Farma u Koaly. Připraveno je také mimořádné krmení, které se uskuteční v 11 hodin v průchozí voliéře supů a bude doprovázeno odborným výkladem zoologa.

Pro nejmenší návštěvníky jsou v době od 10.30 do 15.30 hodin připraveny výtvarné a pracovní dílny nazvané "Co nevíte ze života supů". Po jejich úspěšném absolvování obdrží každý šikula malý dárek.

Reklama

Výběr článků

Načítám