Hlavní obsah

V RockOpeře Praha se opět rozehraje příběh veronských milenců Romea a Julie

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

RockOpera Praha připravila na čtvrtek 4. února další uvedení úspěšné opery Romeo & Julie. Rocková verze slavného milostného příběhu od Williama Shakespeara baví nejen samotné protagonisty, ale slaví úspěch i u diváků. Vloni se po Faustovi stala druhým nejnavštěvovanějším představením.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Rockové opery Faust a Romeo & Julie patří k divácky nejoblíbenějším představením. Průměrná obsazenost na nich se v uplynulém roce pohybovala okolo 97 procent. Což je nad průměr za všechny opery RockOperou Praha uváděnými. Celková průměrná obsazenost činila 95 procent.

„V roce 2015 naši RockOperu Praha navštívilo bez čtyř návštěvníků rekordních 10 000 diváků, což je zhruba o 42 procent více než v roce 2014. Je to výsledek, který jsme nečekali, a velmi mile nás překvapil. Děkujeme všem fanouškům za jejich přízeň, která nás posouvá dál a motivuje k další práci. Doufáme, že s námi budete i v roce 2016 či rovnou ve čtvrtek večer, kdy hrajeme představení Romeo & Julie,“ hodnotí zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Inscenace Romeo & Julie autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest v režii Romana Štolpy vypráví podle předlohy z pera Williama Shakespeara příběh o nesmrtelné lásce a nenávisti, avšak nabízí divákům svébytné pojetí s nádechem rockového koncertu. V titulních rolích nejslavnějších milenců se představí Jiří Švec a Žofie Dařbujánová.

„Naše představení kromě emotivního příběhu, který snad každý zná, nabídne jako obvykle velkolepou show plnou akrobacie, živé hudby, světelných efektů, krásných kostýmů a v neposlední řadě vynikajících výkonů našich protagonistů. Těšit se můžete kromě ústřední dvojice na Viktora Dyka, Jana Toužimského, Lukáše Písaříka a řadu dalších,“ doplnila Pavla Forest. 

Reklama

Výběr článků

Načítám