Hlavní obsah

V Řevnicích se bude konat již 49. ročník festivalu Porta

Novinky, Petr Mráček

Na nejstarším letním open festivalu u nás zazářila spousta známých hudebních osobností: Rangers, Jaroslav Samson Lenk, Jarek Nohavica, Karel Plíhal, Wabi Daněk, či Xindl X a řada dalších vynikajících interpretů a kapel.

Foto: archív autora

Věra Martinová - host letošního festivalu Porta 2015

Článek

Porta se za celou svoji existenci stala bránou do velkého hudebního světa folk a country. Cesta k cenné trofeji interpretační i autorské soutěže vede přes oblastní kola Porty, kde jsou soutěžící tak jako v samotném finále hodnoceni odbornými porotami.

Letos soutěžilo více než 250 soutěžících interpretů nebo kapel. Mezi postupujícími jsou například Kristína Nýdlová, skupina Kabája, Thei-chan v Duu, Shodou okolností a další interpreti.

Vítěz finále získá:

- Sošku Porty,

- Kytaru Furch

- Právo vystoupit na finále Porty v Řevnicích 2016 ve svém samostatném recitálu 

- Vítěz i další tři z předních míst jsou nominováni jako soutěžící na Mezinárodní festival Porta 2016 v Ústí n/L 

- Vítěz a další z předních míst jsou doporučeni k vystoupení na partnerských festivalech Porty. 

- Prostor v samostatném medailonku na Country rádiu

- Možnost prezentace v některých dalších partnerských rádiích Porty

- Možnost natočení audio nahrávek ve Studiu Chevalier v Řevnicích

- Video nahrávku z finálového vystoupení v Řevnicích

- Jedna z písní bude zařazena na CD Porta 2015

Finále proběhne ve dnech 26. – 28. června již po osmé v Řevnicích a vítěze čeká nejen sláva a potlesk, ale také zajímavé ceny a možnosti dalšího vystupování na spřátelených festivalech.

Organizátoři festivalu opět připravují velice zajímavý hudební program, na kterém vystoupí celá řada známých osobností, jako například: Jaroslav Wykrent, Věra Martinová, Robert Křesťan, Hop Trop, Petr Spálený, Petr Bende, Asonance, Epyde Mye, Slávek Janoušek a také zvláštní host Porty, skupina Buty v unplugget podobě.

Patronem Porty je SAI - Svaz autorů a interpretů. Hlavními mediálními partnery jsou Country rádio a Český rozhlas. Jaroslav Samson Lenk řekl o Portě v Řevnicích: „ Kdybyste mě nepozvali, tak já se přijedu alespoň podívat, protože tady je to pokaždý kamarádský, příjemný a hlavně je to o hudbě…“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám