Hlavní obsah

V rámci městských oslav byl udělen druhý Pilníkovský pelikán

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. září se v Pilníkově konaly již desáté oslavy dne města. Letos pod názvem Den koule. Letošní slavnosti se uskutečnily na fotbalovém hřišti, v okolí mysliveckého srubu a požární nádrže.

Foto: Jaroslav Blažek

Udělování ceny "Pilníkovský pelikán"

Článek

Celý měsíc výrazněji nepršelo. V podstatě téměř ani kapka. Zato během Dne koule už od rána. Většinou sice jen mrholilo, ale občas vysloveně lilo.

Na organizaci slavností se podílela většina místních spolků: Klub důchodců při MěÚ Pilníkov, MO Českého rybářského svazu, Myslivecký spolek Pilníkov, SDH Pilníkov a TJ Spartak.

Slavnosti začaly v jednu hodinu odpoledne a každý účastník již při příchodu obdržel první kouli – čokoládovou s papírovým znakem Pilníkova na jedlém papíru. A aby se nejedla „na sucho“, byla k ní i káva. Program moderoval Josef Mádle.

V úvodním projevu návštěvníky přivítal starosta města Miroslav Klapka. Na jeho projev navázalo vyhlášení výsledku druhého ročníku ankety Pilníkovský pelikán.

Držitelem druhého Pilníkovského pelikána, který je udělován obyvatelům města za zásluhy o rozvoj či propagaci města Pilníkova v oblasti kultury nebo sportu, se stala Jana Podlipná, která mnoho let svého života věnovala Pilníkovu. A to jako ředitelka místního Domova pro seniory, kde byla iniciátorkou mnoha změn a modernizace celého domova. Od roku 2008 se s ní lze setkat také v knihovně, kde ráda pomůže s výběrem knihy, neboť čtení je její celoživotní zálibou.

Po vyhlášení ankety se účastníci Dne koule rozprchli mezi připravené atrakce. Většina z nich měla něco společného s koulí – k dispozici bylo bourací kladivo, zorbing na požární nádrži, golfový simulátor, lidský stolní fotbal nebo fotbal v nafukovacích míčích.

Také si bylo možné vyzkoušet, jak se dělají obří bubliny nebo se podívat do mobilního planetária. Na louce za požární nádrží byla k vidění ukázka parkuru v podání jezdců z Jezdeckého klubu Pastviny - a po ukázce byli k dispozici i koně na projížďku. Pokud raději jezdíte na koňském spřežení, i to zde bylo k dispozici.

Ve dvě hodiny se uskutečnilo klání mezi místními celky ženy versus senioři, které po dramatických bojích skončilo nakonec nerozhodně 2:2 (poločas 1:2) a i penaltový rozstřel skonči nerozhodně – 1:1.

Po zápase v 16 hodin předvedl své umění s míčem vícenásobný mistr České republiky ve freestyle fotbalovém umění Petr Karásek, který do vystoupení zapojil i dva z návštěvníků Dne koule. U požární nádrže se také při svém prvním požárním útoku předvedli pilníkovští malí hasiči.

Večer od 18 hodin vystoupila skupina Benjaminq´s Clan po které ještě následovala skupina Vaťák – Kabát Revival. I přes drobný déšť se oba koncerty těšily velkému zájmu účastníků. Celý Den koule ukončil po jedenácté hodině večerní ohňostroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám