Hlavní obsah

V rámci Divadelního léta pod plzeňským nebem se Roman Zach představí jako Lhář

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem připravuje už sedmým rokem originální inscenaci ušitou na míru historickému centru města. Od svého počátku spojuje na scéně mladé profesionální herce z plzeňských divadelních souborů s jejich hvězdnými kolegy z pražských i mimopražských divadel.

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem

Hlavní roli v nové inscenaci 7. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem přijal herec Roman Zach.

Článek

Hlavní roli v nové inscenaci 7. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem přijal herec Roman Zach. Spolu s ním se v komedii Lhář italského klasika Carla Goldoniho potkají na scéně Tomáš Jeřábek, Petr Konáš, Zdeněk Rohlíček, Klára Krejsová, Malvína Pachlová a další. Režie se ujme umělecký šéf Západočeského divadla v Chebu Zdeněk Bartoš.

„S nápadem oslovit Romana Zacha přišel režisér Zdeněk Bartoš. Já jsem byl moc rád, protože se s Romanem známe z účinkování v Letních shakespearovských slavnostech, kde jsme v inscenaci Marná lásky snaha alternovali roli Longavilla. Už dřív jsem se snažil Romana do Plzně přivést, ale z časových důvodů to vyšlo až letos," uvedl Vilém Dubnička, umělecký ředitel Divadelního léta pod plzeňským nebem a režisér pěti z dosavadních šesti inscenací.

Premiéra se odehraje v neděli 29. června na scéně, která stejně jako vloni vyroste na náměstí Republiky. Po deseti reprízách Lháře se 14. července na tuto scénu vrátí na sedm večerů vloni beznadějně vyprodaní Tři mušketýři v režii Viléma Dubničky.

V rámci obohacení programu chystá letos Divadelní léto opravdovou lahůdku. Už 19. června se na námětí Republiky odehraje představení Korekce souboru VerTeDance, které bylo na České taneční platformě vyhlášeno Taneční inscenací roku 2014.

„Tímto představení bychom rádi zahájili spolupráci s festivalem Tanec Praha, Divadlem Ponec a Yvonou Kreuzmannovou. Větší propojení divadla s tanečními aktivitami plánujeme na příští ročník v roce 2015 v projektu Taneční léto pod plzeňským nebem,” vysvětlila ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám