Hlavní obsah

V Radiu Čas hořelo, vzplála serverovna

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Radiu Čas v úterý 30. září hořelo. V sídle v Ostravě-Porubě zachvátily plameny krátce před 14. hodinou důležitou místnost pro vysílání, počítačové srdce rádia. Nikomu se nic nestalo a rychlým zásahem byla uchráněna technika za několik miliónů korun. Hořet začalo kvůli závadě na elektroinstalaci.

Foto: Radio Čas
Článek

„Připravovali jsme se ve studiu na zprávy a najednou nám v reproduktorech začalo praskat, postupně zhasly všechny monitory a bylo ticho. Hned jsme ze studia vyběhli a zjišťovali, co se děje. Otevřeli jsme odbavovací místnost a bylo zle. Hořely kabely a z budovy se začal valit hustý dým,“ popsal situaci programový ředitel Radia Čas Michal Pistolas.

Oheň byl během několika minut uhašen a jen díky rychlému zásahu se podařilo uchránit techniku za několik miliónů korun. „Díky pohotovému zásahu kolegy, který požár uhasil, nejsou škody naštěstí tak velké a vysílání se podařilo do hodiny obnovit. K požáru došlo kvůli závadě na elektroinstalaci,“ dodal IT specialista Radia Čas Jan Pilař.

Před sídlem stanice se začali postupně scházet zvědaví kolemjdoucí, které přilákala přítomnost hasičských vozů a zásahové techniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám