Hlavní obsah

V Plzni se vařilo s regionální potravinou

Novinky, Alena Lochmannová

V sobotu 18. května proběhlo v Plzni finále třetího ročníku krajské gastronomické soutěže Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje. Vítězové jsou z Hotelové školy Plzeň.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

V Plzni proběhlo finále třetího ročníku krajské gastronomické soutěže Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje.

Článek

Finále třetího ročníku krajské gastronomické soutěže Vaříme s regionální potravinou proběhlo v rámci třetího ročníku úspěšné gurmánské slavnosti Apetit Festival, na němž se představily české kuchařské špičky, řada restaurací, barů, kaváren či pivovarů.

Finále soutěže se zúčastnili vítězové písemné části. Ta spočívala ve vypracování receptury jídla, které musí být vytvořeno nejméně z jednoho druhu regionální potraviny Plzeňského kraje.

Ve finálovém - praktickém kole si kolektivy studentů bez pomoci odborných mistrů a před očima stovek diváků vyzkoušely vaření v praxi. Přípravu, servírování i chuť jednotlivých menu hodnotila velice přísná odborná porota.

Vítězem třetího ročníku krajské gastronomické soutěže Vaříme s regionální potravinou se stala Hotelová škola Plzeň, druhé místo získala Střední škola zemědělská a potravinářská Klatovy a na třetím místě se umístila Střední odborná škola a střední odborné učiliště Horšovský Týn.

Vítězná škola předvede soutěžní menu ve čtvrtek 23. května na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje na Festivalu regionálních potravin Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám