Hlavní obsah

V Plzni boří komunikační bariéry

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poradna Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro Plzeňský kraj pomáhá již řadu let při uplatňování práv a oprávněných zájmů občanů. Bezplatné sociální poradenství je zde poskytováno všem osobám se zdravotním postižením, seniorům a občanům, kteří chtějí využít konkrétní sociální službu.

Foto: Lenka Buriánová

Díky velké podpoře programu Prazdroj lidem bude od 1. března v Poradně zahájena realizace projektu Boříme komunikační bariéry.

Článek

Podporu zde naleznou i rodinní příslušníci a osoby, které mají ve své péči zdravotně postižené.

Nyní, díky velké podpoře programu Prazdroj lidem, bude od 1. března v poradně zahájena realizace projektu Boříme komunikační bariéry.

"Cílem projektu je podpořit zapojení osob se zdravotním postižením do veřejného života a podporovat jejich integraci do společnosti. Umožní osobám se zdravotním postižením najít si s pomocí poradce nebo dobrovolníka prostřednictvím internetu vhodné pracovní uplatnění, využít vhodnou nabídku kurzů, usnadní výběr volnočasových aktivit a účast na různých společenských a kulturních akcích. Na internetových stránkách si klient také sám nebo s pomocí vyhledá potřebnou sociální službu a vyřídí další potřebné záležitosti,“ uvedla koordinátorka projektu Bc. Lenka Buriánová.

Vedle toho budou moci lidé využít bezplatného sociálního poradenství, které poradna poskytuje.

Osoby se zdravotním postižením, senioři, pečující osoby a opatrovníci mohou v poradně využít dvou počítačů s připojením na internet. Lidé si zde mohou vyhledávat nejen vhodné pracovní nabídky a nabízené vzdělávací a rekvalifikační kurzy, ale také se mají možnost dozvědět o pořádaných sportovních a kulturních událostech v Plzni. Cílem je zvýšení aktivního sociokulturního zapojení těchto osob a zvýšení možnosti uplatnění se na trhu práce.

Poradna sídlí na náměstí Republiky 28 v Plzni, v Pasáži Slávie, vchod A , dveře č. 218.

"Počítače budou k dispozici v pondělí a ve středu od 8 do 17 a v úterý od 8 do 12 hodin. V tyto dny mohou lidé přijít i bez objednání, je však lepší se objednat a předejít tak případnému čekání. Po dohodě se lze dohodnout na návštěvě i mimo stanovené dny. Kontaktovat nás je možné prostřednictvím telefonů: 377 224 879, 736 751 217 nebo můžete psát na  e-mail: poradnaplzen@nrzp.cz,” dodala Buriánová.

Reklama

Výběr článků

Načítám