Hlavní obsah

V Pilníkově letos již potřetí přivítali nové občánky

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedělním obědě se uskutečnilo již třetí letošní vítání nových občánků města Pilníkova.

Foto: Jaroslav Blažek

Třetí vítání občánků v Pilníkově 2013

Článek

Jako již tradičně i tentokrát kulturní program připravily členky místní komise pro kulturu a sport s manžely Pachlovými a jejich dětmi - tentokrát vystoupila Adrianka, Šimonek a Matýsek Sokolovičovi a Terezka a Štěpán Pachlovi. Vystoupení dětí připravila a s dětmi nacvičila Jana Pachlová s Veronikou Sokolovičovou. Martin "Paša" Pachl vystoupení doprovázel hrou na kytaru.

Na tomto, letos posledním, vítání byli přivítáni celkem čtyři noví občánci - tři malé slečny a jeden chlapec.

Po kulturním pásmu byli noví občánci zapsáni do pamětní knihy města a každá maminka obdržela květinu a marcipánové miminko a starosta rodičům předal pamětní list a finanční dárek.

A protože toto bylo poslední letošní vítání občánků, tak na závěr tradičně trochu statistiky. Po letošních prvních dvou vítáních byl stav v počtu vítaných dívek a chlapců vyrovnaný – 5:5, takže rozhodlo až vítání třetí, které výrazně vyhráli dívky 4:1. Letošní závěrečný stav tedy je 9 slečen a 6 chlapců.

Letos bylo celkem přivítáno 15 dětí, což je sice o dvě děti méně než v roce loňském, ale o čtyři více než v roce 2011. I letos byla přivítána jedna dvojčátka – tentokrát smíšená. A ani letos se žádné z křestních jmen neopakovalo dvakrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám