Hlavní obsah

V Ostravě - Hrabové soutěžili orientační běžci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. října 2014 se sešli učitelé a jejich žáci tří základních škol v Ostravě - Hrabové, aby zde závodili v soutěži družetev základních škol ve XXIV. ročníku závodu v orientačním běhu " FINÁLE ŠKOL 2014 ". Mapu pro orientační běh pod názvem Šídlovec v měřítku 1: 4000 vytvořil Jiří Ryšavý.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh " FINÁLE ŠKOL 2014" v Ostravě 24.10.2014 obec Hrabová.

Článek

Závody v orientačním běhu se konaly v pátek 24. října 2014 v obci Hrabová, která je samostatným obvodem Statutárního města Ostravy . Dominantou obce je starodávný kostelík Sv. Kateřiny ze 16. století, který vyhořel v roce 2002 a byl občany znouvu obnoven v roce 2004.

Závod zorganizovali členové Městského svazu orientačních sportů při Ostravské tělovýchovné unii jako čtvrtou sportovní akci v rámci projektu OSTRAVA !!! Evropské město sportu 2014. Celkem se akcí orientačního běhu zúčastnilo přes čtyřista dětí základních a středních škol.

V Ostravě -  Hrabové se běžel již XXIV. ročník závodu v orientačním běhu " FINÁLE ŠKOL 2014 ". Zúčastnily se tři nejlepší školy v roce 2014, které se pravidelně rok od roku akcí orientačních sportů zúčastňují.

Centrum závodu, start a cíl byl ve velmi známe hrabovské restauraci Beskyd. Závodilo se podle mapy pro orientační běh Šidlovec 2014 v měřítku 1:4000. S pořadateli sportovního oddílu lepus.cz spolupracovali i strážnici Městské policie Ostrava ze služebny Ostrava - Hrabůvka, kteří při závodě dohlíželi na bezpečnost mladých orientačních nadějí.

Nejlepšího výsledku, v tomto roce již podruhé, dosáhli závodnice a závodnici ze základní školy ze Staré Bělé, kteří pohár " FINÁLE ŠKOL 2014 " získali.

Druhé místo obsadili žáci ZŠ a MŠ MUDr. Emilie Lukášové z Ostravy - Hrabůvky, kteří se již dvacet pět let podílejí na organizaci závodů v orientačním běhu. Žáci této školy reprezentují město Ostravu v krajských soutěžích. V roce 2015 budou jedním z pořadatelů Celostátního finále Přeboru škol, které se bude konat 10. června 2015 v Ostravě v jednom atraktivním prostoru města Ostravy.

Třetí příčku obsadila základní škola Mitušova 8 z Ostravy - Hrabůvky pod vedením Mgr. Tomáše Olši. Ten jako ředitel jarních závodu v orientačním běhu pořádá již pátým rokem tyto velmi důležité závody celostátního programu Den orientace v přírodě..

V jednotlivcích byli nejúspěšnější: Kategorie D 5 ( 4.-5.třídy) Eliška Švidrnochová z Lhoty u Ostravy. Kategorie D 7( 6.-7. třídy) vyhrála Vanesa Hardt ze ZŠ Stará Bělá a v kategorii nejstarších děvčat D 9( 8.-9.třídy) vyhrála Romana Kőglerová ze ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové.

V kategoriich chlapců H 5 zvítězil Lumír Fajkoš ze ZŠ a MŠ Mitušova 8. Z chlapců H 7 byl nejlepší Matěch Ducháček z ZŠ Stará Bělá a kategorii H 9 vyhrál Matěj Serbus ze ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravy - Hrabůvky.

Závěrečný cyklus závodů v orientačním běhu v projektu OSTRAVA !!! Evropské město sportu 2014 se bude konat  v neděli 7. prosince 2014 jako XIV. ročník závodu v orientačním běhu " MIKULÁŠ 2014 " v atraktivním prostoru centra města Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám