Hlavní obsah

V Ostravě byli slavnostně přijati policejní nováčci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostního uvítání nováčků Policie České republiky Moravskoslezského kraje se konalo v pátek 5. ledna na krajském úřadě v Ostravě. Nováčky přivítal hejtman Ivo Vondrák spolu s Tomášem Kuželem, ředitelem Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.1.2018 Slavnostní složení slibu nových policistů Policie České republiky MSK

Článek

V pátek přesně ve 13.00 hodin za slavnostních fanfár nastoupila čestná stráž Policie ČR Moravskoslezského kraje. Po zaznění státní hymny přivítala tisková mluvčí Gabriela Holčáková budoucí příslušníky Policie ČR.

K slavnostnímu přijetí do řad Policie České republiky bylo připraveno 20 nových policistů a 2 policistky. Po složení slibu budou sloužit na Frýdecko-Místecku, Ostravsku, Novojičínsku, Opavsku, Bruntálsku, Karvinsku a také na krajských policejních odděleních.

„Je to pro mě významná událost. Být policistkou jsem chtěla už od dětství, takže pro mě je dnešní den splněným snem. Nejtěžší bylo splnit podmínky fyzické kondice, musela jsem trénovat. Dále bylo třeba splnit psychologické a zdravotní testy. Před dnešním slavnostním nástupem k Policii ČR jsem absolvovala Masarykovu střední zemědělskou v školu v Opavě a pracovala dva roky jako farmaceutický operátor,” svěřila se Kateřina Turková.

„Přiznám se, že jsem dnes trochu nervózní před slavnostním slibem. Je to pro mě velká událost. Fyzické testy byly náročné, ale také test na zbraně, psychologické testy, právo, první pomoc. To jsem musel zvládnou. Prostě vše, co budeme v praktické službě potřebovat. Před vstupem k policii jsem absolvoval Střední dopravní školu ve Vítkovicích,” řekl Vít Schulmeister.

Podle ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Tomáše Kužela je v současnosti v kraji 4166 policistů a 1000 občanských zaměstnanců. Do let 2020-2022 by mělo být v Moravskoslezském kraji 4286 policistů. 

„Abychom tyto čísla splnili, nabízíme jako náborový příspěvek 75 000 korun, který po přijetí je rozprostřen do určitého období při nástupu a do zkušební doby. Co se týče výběru a náboru, tak v roce 2017 jsme měli zhruba 750 žádostí vstupu k policii. Z toho 550 policistů a policistek šlo do výběru. Podařilo se nám vybrat 168 policistů a policistek. Pořád trvá, že nejvíce uchazečů neprojde přes fyzické a psychologické testy. Ti, kteří byli přijati dnes, představují určitou symboliku, protože se jedná o první policisty, kteří nastoupili k policii v Moravskoslezském kraji v rámci 100. výročí oslav vzniku Československa,” uvedl Tomáš Kužel.

Reklama

Výběr článků

Načítám