Hlavní obsah

V operním představení Bohéma Gala vystoupí renomovaný tenorista Pavel Černoch

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V představení Bohéma Gala, které je na programu Národního divadla moravskoslezského v pátek 5. dubna, ze zdravotních důvodů nevystoupí původně avizovaný Charles Castronovo, ale renomovaný tenorista Pavel Černoch.

Foto: archiv NDM Ostrava

Tenorista Pavel Černoch.

Článek

Nicméně s Charlesem Costronovem vedení opery NDM jedná o další spolupráci, a to již v příští sezóně. V roli básníka Rodolfa tedy vystoupí Pavel Černoch s bohatými zkušenostmi z evropských scén včetně vídeňské Volksoper či Teatro Real v Madridu. Ostatní obsazení zůstává v platnosti: Morenike Fadayomi (Mimì), Aleš Jenis (Marcello), Jana Šrejma Kačírková (Musetta), Richard Šveda (Schaunard) a další.

Pavel Černoch studoval operní zpěv soukromě u italského mistra Paola De Napoli ve Florencii. Následně vystoupil například na scénách Národního divadla v Praze, Lotyšské národní opery v Rize, vídeňské Volksoper, a dále v Grazu, Athénách, Helsinkách, Seville, Varšavě atd.

Od roku 2009 je Pavel Černoch stálým hostem předních evropských operních domů: Berlínská Státní opera, Státní opera v Mnichově a v Hamburku, Opera ve Stuttgartu, Opera Bastille v Paříži, Teatro Real v Madridu, Opera la Monnaie v Brusellu v rolích světového i českého operního repertoáru – Alfredo (Verdi – La traviata), Rodolfo (Puccini – Bohéma), Pinkerton (Puccini – Madama Butterfly), Faust (Gounod – Faust, Berlioz – Faustovo prokletí), Lenskij (Čajkovskij – Evžen Oněgin), Števa (Janáček – Její pastorkyňa), Boris (Janáček – Káťa Kabanová), Princ (Dvořák – Rusalka), Jeník (Smetana – Prodaná nevěsta) a další.

Pravidelně vystupuje na festivalu v Glyndebourne (Števa 2010, Princ 2011, Don José 2015) a s City of Birmingham Symphony Orchestra a dirigentem Andrisem Nelsonsem (Rodolfo v Pucciniho Bohémě a tenorový part ve Verdiho Requiem). V poslední době vystoupil například v Opéra de Nice v roli Gabriela Adorna (Verdi – Simon Boccanegra), ve Státní opeře Unter den Linden v Berlíně v roli Pinkertona (Puccini – Madama Butterfly), v Opernhaus Zürich v roli Prince (Dvořák – Rusalka) nebo v Bavorské státní opeře v Mnichově v roli Števy (Janáček – Její pastorkyňa).

Představení Bohéma Gala bude uvedeno v Divadle Antonína Dvořáka v pátek 5. dubna od 18.30 hodin.  

Související témata:

Výběr článků

Načítám