Hlavní obsah

V neděli bude v Centrálním parku Prahy 13 při akci Halda 2017 pořádně rušno

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrální park Prahy 13 je využíván nejen k pasivnímu odpočinku při procházkách a hlídání ratolestí na dětských hřištích, ale také k aktivní tělesné činnosti. V neděli se tu uskuteční třetí ročník benefičního projektu Sport pomáhá pod záštitou radnice Prahy 13 a Magistrátu hl. města Prahy.

Foto: Archiv radnice Praha 13

Z předcházejícího ročníku

Článek

Akce bude tradičně pestrá, na velké i malé čekají krosový běh, zívody na kolech a odrážedlech, množství míčových her. Vše ve stínu navážkového kopce, který vznikl při stavbě sídliště a jemuž místní říkají Makču Pikču. Také zažil několik sportovních, hlavně cyklokrosových akcí.

Nudit se rozhodně nebudete, ani jako diváci

„Vloni se v Centrálním parku Prahy 13 zaregistrovalo téměř 500 sportovců, kteří byli podporováni několika stovkami diváků. Pro nesportující účastníky je připraveno mnoho doprovodných programů. Zájemci se mohou zúčastnit soutěže v jízdách na koloběžce, vyzkoušet si simulátor nárazu, zúčastnit se tzv. Neviditelné výstavy nebo malovat turistické značky s Klubem českých turistů. Ty nejmenší potěší nafukovací skákací hrad a další doprovodné aktivity, které bude organizovat Oddělení prevence Městské policie hl. města Prahy,” informovala mluvčí radnice Prahy 13 Mgr. Eva Libigerová.

Výtěžek jde na handicapované

Výtěžek ze startovného a dalších dobrovolných příspěvků účastníků poputuje na podporu sociálně handicapovaných dětí. Loni byla vybrána rekordní částka překračující 90 tisíc korun a z finanční podpory se tak těšilo celkem 228 dětí. Projekt Sport pomáhá podpořil svou činností k 1. srpnu 2016 už 862 sociálně handicapovaných dětí s cílem rozvíjet u nich zdravé sebevědomí a zodpovědnost za sebe i své okolí.

Online registraci na závody a více informací o projektu Sport pomáhá, včetně kompletního kalendáře akcí, najdete na webových stránkách www.sportpomaha.org/halda.

Reklama

Výběr článků

Načítám